סיפורי
עובדים

מור גולדברג
עובדת באלטשולר שחם משנת 2018
היום מנהלת צוות של העברות בנקאיות
מור גולדברג
תארי בקצרה את המסלול המקצועי שעברת באלטשולר שחם
התחלתי פה בשנת 2018 בתור רפרנטית גביה בתפעול גמל ופנסיה. עבדתי בצוות של העברות בנקאיות וכחלק מהתפקיד היינו מקבלים פניות מהשירות ואנחנו היינו משייכים כספים לקופות של העמיתים בקרנות השתלמות של גמל וגמל ולהשקעה בהתאם לכללי הרגולציה והלבנת הון. למדתי מאוד מהר את העבודה, עמדתי ביעדים על ההתחלה והצלחתי להתבלט בצוות. לאחר תקופה המנהלת שלי עברה תפקיד ואני ביקשתי להתמודד לתקן של מנהלת צוות במקומה. עברתי תהליכי מיון והצלחתי לקבל את התפקיד.
היום אני מנהלת צוות של העברות בנקאיות, הצוות מונה 20-25 רפרנטים. אני אחראית על הניהול השוטף מבחינת הקצאות עבודה, עמידה בSLA, סגירת פערים, עמידה ברגולציה, בקרות שוטפות ופיתוח מקצועי של העובדים שנמצאים תחתיי. אני מנסה לפתח עובדים, לתת להם תחומי אחריות שונים, לגוון להם את העבודה, ומבחינה חברתית כשבאים עובדים חדשים אני דואגת לחבר אותם ולדאוג שהם יכנסו למשפחה.
כיצד הלימודים תרמו להתפתחות המקצועית האישית שלך?
אני לומדת פסיכולוגיה וניהול, זה מאוד עוזר. למשל יש לי קורס התנהגות ארגונית מיקרו, שם אני מקבלת עוד זויות הסתכלות ניהוליות - איך אפשר לחבר עובד למקום העבודה ולגרום לו להרגיש שהוא חלק מהארגון, מה נותן לעובד מוטיבציה ואיך לדרבן עובד לתת מעצמו יותר, איך להעלות את המחויבות של העובד ועוד.
איך משלבים לימודים ועבודה בצורה הטובה ביותר?
אני לומדת בפתוחה, אז אני בוחרת כמה קורסים אני אעשה בסמסטר, מה שמאפשר לי לבנות מערכת נוחה וגמישה. בנוסף, אני לא מחויבת להגיע פיזית לשיעורים, אז אני יכולה ללמוד עצמאית לבד ולהשלים את החומר וככה יש לי יותר זמן להתעסק בעבודה ולשחק עם העומסים. גם מאוד גמישים באלטשולר שחם וכשיש עומס בלימודים, למשל בתקופת בחינות, אז נותנים לצאת מוקדם יותר ומתחשבים ויש חופשים לימי הבחינות. כל זה מאפשר לשלב לימודים ועבודה בצורה מיטבית.
מה יש לך להגיד היום למי שמתלבט אם לחפש עבודה אחרת או ללמוד ולהתקדם בחברה בה הוא עובד?
אני אישית כן רואה באלטשולר שחם כבית ואני חושבת שאפשר להתקדם ולהתפתח כאן. יש את מסלול המשקיעים בקריירה, יש את המימון לימודים, יש את הגמישות וההתחשבות כשצריך. מרגישים שהארגון בא לקראת העובדים שלו ואפילו מדרבן אותם ללמוד ולצמוח. כאן מסתכלים על העובד מעבר לעבודה, שמים אותו במרכז, אין פה היררכיה, כולם שווים, בגובה העיניים – זה יוצא דופן מארגונים אחרים.
מה הדבר הכי משמעותי שהלימודים על חשבון החברה נתנו לך?
קודם כל זה לא מובן מאליו שבאים ונותנים עזרה ומעודדים לימודים. מעבר לזה, התמיכה הכלכלית מאוד עוזרת לאנשים שאין להם את היכולת לממן לעצמם לימודים וזה הדבר היחידי שמונע מהם להירשם ולהתחיל ללמוד ולהתפתח. מימון הלימודים על חשבון החברה מאפשר לעובדים להגיע להישגים, כולם מרוויחים בסופו של דבר.
איך הניוד בין המחלקות השפיע על קידום הקריירה שלך?
הניוד לתפקיד החדש בעצם פתח לי עולם שלם שלא הכרתי קודם לכן, עולם של ניהול והתמודדות עם אתגרים חדשים, כמו עבודה תחת לחץ, הנעת עובדים, תקשורת עם ממשקים בכירים ועם גורמים חיצוניים. בזכות הניוד נחשפתי לנושאים חדשים שלא התעסקתי בהם כרפרנטית, כמו פיתוח של מערכות ואיפיונים, העלאות גרסה, בניית תכניות עבודה, שיפור תהליכים, הסתכלות רחבה על התמונה מלמעלה.. אלו כלים מעולים שישמשו אותי בהמשך דרכי המקצועית ובחיים בכלל.
מה היתרון הכי גדול בלעבור למחלקה אחרת?
דבר ראשון זה קידום, מבחינה כלכלית ומבחינת התפתחות אישית ומקצועית. בנוסף, למדתי המון דברים חדשים, קו המחשבה שלי השתנה, אני חושבת שהתבגרתי. אני מסתכלת יותר על התמונה הרחבה, רואה דברים מלמעלה, מסתכלת גם על טובת הארגון וגם על טובת העובד ומשלבת בין שניהם. למדתי להיות יותר דינאמית, איך להתמודד בכל מיני מצבים מלחיצים של אי ודאות, למצוא פתרונות יש מאין. היום יש לי יתרון כי אני מכירה את התהליכים הארגוניים ואת הנפשות הפועלות, אני יודעת לייעל ולשפר תהליכים, אני מצליחה להניע את הצוות ולהגיע איתם להישגים ועמידה ביעדים.
להתנייד למחלקה אחרת זה שינוי משמעותי – איך התמודדת איתו?
האתגר הכי גדול היה בעצם לצמוח מתוך הצוות ולנהל את החברים שלי. לשמחתי הצוות ממש תמך בי, הם פרגנו לי ושיתפו איתי פעולה, נתנו יד, עזרו ותמכו. כן היה בסופו של דבר את הקושי לעשות את הקאט בין מתי אני צריכה לנהל, כי צריך ניהול מקצועי ומשמעת, ומתי אני עדיין אותה מור שיכולה להיות החברה. עשיתי שיחות אישיות עם כל עובד בנפרד והסברתי לכל אחד מה ה"אני מאמין" שלי ומה חשוב לי כמנהלת, עשינו תיאום ציפיות ויישור קו. בנוסף, התייעצתי עם המנהלים שלי וקיבלתי עצות מקצועיות טובות. לשמחתי יש פה תמיכה גדולה מכל הסובבים אותי ואוזן קשבת וגם הכלה, לפעמים גם טועים וזה בסדר, לומדים מהטעויות וצומחים משם וממשיכים הלאה.

משה מנשירוב
עובד באלטשולר שחם מאוקטובר 2017
כיום מנהל ידע והדרכה בשירות
משה מנשירוב
תאר בקצרה את המסלול המקצועי שעברת באלטשולר שחם
למדתי תואר ראשון כלכלה וניהול בתל חי עוד לפני שהגעתי לאלטשולר. באלטשולר התחלתי בתפקיד של אחראי פניות עמיתים במערך שירות הלקוחות, נציג טלפוני. לאחר עשרה חודשים קודמתי לתפקיד אחראי ידע מקצועי במחלקה: נציג בכיר שנותן ידע מקצועי לנציגים במהלך השיחות שלהם באון ליין. לאחר ארבעה חודשים התחלתי ללמוד רישיון פנסיוני של משרד האוצר באוריין שפלטר על חשבון אלטשולר. גם את שלושת המבחנים של משרד האוצר עשיתי על חשבון החברה. לאחר שסיימתי את המבחנים התחלתי מסלול התמחות בחברה. לילך הירשהורן הייתה המנחה שלי. במקביל, בזמן שלמדתי למבחנים נפתח תקן של מנהל ידע והדרכה של מערך שירות הלקוחות. הגשתי מועמדות והיום אני בתפקיד זה. במסגרת התפקיד אני מתקף ידע מקצועי, מעביר אותו לנציגים, בונה תהליכי עבודה חדשים במערכות המידע, בונה הדרכות לקורסים, ומעביר חידודים לכל המערך.
כיצד הלימודים תרמו להתפתחות המקצועית האישית שלך?
הלימודים תרמו לי מאוד. כשלמדתי לרישיון פנסיוני, רכשתי ידע עמוק יותר על עולם הפנסיה וזה עזר לי מאוד, כי הייתי בתפקיד של מנהל ידע מקצועי. ברמה האישית, הלימודים העצימו אותי. כיום יש לי תעודה ורישיון של משרד האוצר.
איך משלבים לימודים ועבודה בצורה הטובה ביותר?
השילוב נעשה בתיאום מלא עם המנהלים. אני קובע איתם לו"ז מראש, כך שבימים שיש לי לימודי ערב משחררים אותי מוקדם יותר. לחילופין, אני עושה קורסים און ליין מהבית ולומד בערבים ובסופ"שים. מבחינת מבחנים, המנהלים מודעים למצב ואנחנו זכאים לחופש לפני כל מבחן. כדי להצליח לשלב לימודים ומשרה מלאה, אני ממליץ לבחור במסלול של לימודי ערב.
מה יש לך להגיד היום למי שמתלבט אם לחפש עבודה אחרת או ללמוד ולהתקדם בחברה בה הוא עובד?
לגמרי ממליץ להתקדם בחברה. באתי מתואר של כלכלה, ללא שום ידע בפנסיה ובגמל, ואת הכל למדתי פה, והתאהבתי בנושא. זו חברה שצומחת ואנחנו כל הזמן רק גדלים. יש כאן הרבה אפשרויות קידום וכל הזמן נפתחים תפקידים חדשים בתל אביב ובחיפה. אני תמיד מציע לכל עובד שאני פוגש להשקיע, לשבת ולהראות רצינות ומחויבות, זה יתרום לו מקצועית ואישית- כך יוכל לקבל מהחברה דברים כמו לימודים, מתנות ופינוקים, ואף לעשות התמחות בחברה. אין יותר טוב מזה.
מה הדבר הכי משמעותי שהלימודים על חשבון החברה נתנו לך?
ידע מקצועי ומחויבות גבוהה יותר לחברה. ברגע שהחברה באה ואומרת לעובד שהיא רוצה לממן לו לימודים ולהשקיע בהשכלה שלו ובפיתוח המקצועי שלו, זה עושה משהו לבנאדם שהחברה משקיעה בו ככה, זו הרגשה טובה.
אם הלימודים לא היו על הפרק, איפה סביר להניח שהיינו מוצאים אותך היום?
אני מאמין שעדיין הייתי כאן בחברה, אבל בוודאות לא באותו תפקיד. הלימודים אפשרו לי להרחיב אופקים מבחינה מקצועית, מה שאפשר לי להגיש מועמדות לתפקיד הנוכחי. כל הידע המקצועי שצברתי בלימודים עזר לי להתקבל לתפקיד הנוכחי והיווה יתרון על פני שאר המועמדים.
איך הניוד בין המחלקות השפיע על קידום הקריירה שלך?
כשהתחלתי לעבוד כנציג באלטשולר, השאיפה הכי גדולה שלי הייתה להיות מנהל צוות. ידעתי שלשם כך עלי להגדיל את הידע המקצועי שלי ולכן החלטתי להתקדם לתפקיד של אחראי ידע מקצועי. בתפקיד זה הכרתי עם ממשקים שונים בתוך הארגון שלא הייתה לי איתם אינטראקציה לפני כן. מתוך השיחות שלי עם כל הסובבים אותי, פיתחתי ראיה רחבה יותר בנוגע לארגון, כיצד הוא עובד ואילו תפקידים נוספים קיימים בו. פתאום הבנתי שלהיות מנהל צוות זו לאו דווקא השאיפה שלי, ועם הזמן הבנתי שהתפקיד שהכי מתאים לי הוא בעצם התפקיד הנוכחי שלי: מנהל ידע והדרכה. אני אוהב להעביר הדרכות ולהעשיר את הידע המקצועי שלי ושל הסובבים אותי.
מה היתרון הכי גדול בלעבור למחלקה אחרת?
היתרון הגדול ביותר הוא ההזדמנות לעבוד עם ממשקים ואנשים נוספים בתוך החברה. כך אתה נחשף ליותר אנשים, ליותר תהליכי עבודה ומבין כיצד הדברים עובדים מאחורי הקלעים.
להתנייד למחלקה אחרת זה שינוי משמעותי – איך התמודדת איתו?
לאט לאט. צריך לצאת מנקודת הנחה שכל תפקיד חדש דורש זמן ללמידה כדי לעשות אותו בצורה מושלמת. בהתחלה צריך להשקיע יותר שעות כדי ללמוד את התפקיד החדש. צריך להיות מוכנים לכך שבהתחלה זה קצת קשה, אבל עם הזמן, לומדים את תהליכי העבודה החדשים ולומדים לעשות הכל בצורה טובה. לכל אחד יש גם את ההזדמנות להפוך את התפקיד שלו לטוב יותר ממה שהיה לפני כן.

נעם פיקר
עובדת באלטשולר שחם מספטמבר 2017
היום מנהלת לקוחות בבנפיטס
נעם פיקר
תארי בקצרה את המסלול המקצועי שעברת באלטשולר שחם
התחלתי כרפרנטית תפעול בצוות מעברים בגמל. עבדתי בתפקיד זה למשך שנתיים ו-3 חודשים. במקביל, למדתי תואר שני מנע"ס התמחות במימון ברופין על חשבון החברה. לקראת סיום הלימודים ראיתי פרסום למשרת ניהול תיקי לקוחות בבנפיטס. התזמון היה נכון והמשרה מצאה חן בעיני. הגשתי מועמדות, ולאחר תהליך לא קצר התקבלתי לתפקיד ואני מרוצה מאוד.
כיצד הלימודים תרמו להתפתחות המקצועית האישית שלך?
בוגרת תואר ראשון לא ריאלי (מנהל ומדיניות ציבורית), לימודי התואר השני פתחו בפניי את עולם שוק ההון. ברמה האישית, הלימודים תרמו לי לתחושת בטחון שאני במקום הנכון, ושיש לי מקום להתפתח מקצועית באלטשולר.
איך משלבים לימודים ועבודה בצורה הטובה ביותר?
זה קשוח ולא פשוט, אבל הצלחתי לשלב לימודי תואר שני עם משרה מלאה. המפתח הוא לדעתי שקיפות מלאה מול המנהל. המנהלת שלי הייתה מאחורי לאורך כל הדרך, מעולם לא אמרה לי "לא" והבינה את הלחץ של תקופות מבחנים והגשות.
מה יש לך להגיד היום למי שמתלבט אם לחפש עבודה אחרת או ללמוד ולהתקדם בחברה בה הוא עובד?
חד משמעית ללמוד ולהתקדם בחברה. זו חברה טובה, ששמה את העובד במרכז ומרגישים את זה בכל שלב ובכל תהליך, המדיניות פה היא לגמרי לטובת העובד. זו חברה צעירה עם ווייב צעיר ויש פה אופק קידומי מאוד גדול. הלימודים על חשבון החברה תורמים הן מבחינת תמיכת המנהל בתקופות עומס והן מבחינת התמיכה הכלכלית שעוזרת מאוד.
מה הדבר הכי משמעותי שהלימודים על חשבון החברה נתנו לך?
ידע, ביטחון ותרומה משמעותית לתהליך ההתקדמות והצמיחה שלי בארגון.
אם הלימודים לא היו על הפרק, איפה סביר להניח שהיינו מוצאים אותך היום?
אני מאמינה שהייתי נשארת בתפעול ומתקדמת שם להיות ראש חוליה.
איך הניוד בין המחלקות השפיע על קידום הקריירה שלך?
הניוד מאפשר לי ללמוד תחום חדש מאפס. יש לי יותר עניין בעבודה שהפכה ליותר מורכבת. בנוסף, השכר השתפר והאוירה השתנתה לטובה.
מה היתרון הכי גדול בלעבור למחלקה אחרת?
זה תלוי בבן אדם, אבל למי שמרגיש שהוא נשחק בתפקיד הנוכחי שלו ומצד שני הוא אוהב את החברה ומעוניין להישאר בה- אני ממליצה לנסות לעבור לתפקיד אחר. ככה לומדים תחום חדש, ומגוונים את סביבת העבודה. יחד עם זאת זו עדיין אותה גברת, רק בשינוי אדרת. זה אותו בית, אותו המיקום שאתה רגיל אליו בבוקר, אותה הנוחות, אותם הפרצופים המוכרים, ואותה תרבות ארגונית.
להתנייד למחלקה אחרת זה שינוי משמעותי – איך התמודדת איתו?
היתרון הוא שנשארים בתוך הבית אז הנחיתה הרבה יותר רכה. אני עדיין רואה את החברים שהיו לי בתפעול ואני עדיין אוכלת איתם צהריים. זה לא מקום חדש ב%100. את התפקיד החדש לומדים לאט לאט. לא לחשוש לשאול הרבה שאלות.

מתן מלול
עובד באלטשולר שחם משנת 2018
כיום מנהל ציות, בקרה והדרכה
מתן מלול
תאר בקצרה את המסלול המקצועי שעברת באלטשולר שחם
התחלתי לעבוד באלטשולר שחם בשנת 2018 במטה שירות בצוות קבלת קהל. כחלק מהתפקיד נפגשתי פרונטליות עם הסוכנים, המעסיקים והלקוחות הפרטיים של החברה. בנוסף, נתתי מענה לתלונות ציבור ותלונות אוצר. עבדתי עם ממשקים בכירים כמו מיטל ברנע, אליה הגיעו תלונות בדרכים שונות כמו הפייסבוק או קבוצות וואטסאפ וכדומה, ומול קלמן שחם בפניות שהגיעו אליו באופן אישי ואני טיפלתי בהן. אחרי שנתיים וחצי בתפקיד ראיתי שנפתח תקן של מנהל ציות, בקרה והדרכה בניהול תיקים באגף שיווק ומכירות של הבע"מ. אחרי תהליכי מיון התקבלתי למשרה והיום אני מבקר את כל תהליכי העבודה של המשווקים של התיקים, פנסיונים והשקעות, אני בונה תהליכי עבודה חדשים, אני משפר תהליכים קיימים ואני בונה הדרכות למשווקים.
כיצד הלימודים תרמו להתפתחות המקצועית האישית שלך?
אני ללא תואר אקדמאי, התחלתי לימודים ב"אוריין שפלטר" כדי להוציא רישיון פנסיוני עוד לפני שהתחלתי לעבוד באלטשולר שחם. אני היום במבחן האחרון לקראת סטאז'. בנוסף, עשיתי מסלול של "משקיעים בקריירה" מטעם אלטשולר שחם. אני ממלית על המסלול הזה בחום. ביצעתי שניים מתוך ארבעה קורסים - מבוא לשוק ההון ויישומים כלכליים. הקורסים האלו תרמו לי להבין בצורה עמוקה יותר איך עולם שוק ההון עובד ונתנו לי להבין טוב יותר את מהי ה"ראייה" וה"אני מאמין" של אלטשולר שחם.
איך משלבים לימודים ועבודה בצורה הטובה ביותר?
צריך לדעת לנהל את הזמן בצורה מיטבית, ניהול לוח זמנים בעבודה ושל הלימודים במקביל. צריך לדעת באיזה נושאים אני פחות חזק ולהם להקדיש יותר תשומות ולנתב את המשאבים בהתאם לחומר הנלמד. חשוב לדעת למי שרוצה להתחיל ללמוד שהארגון תומך מאוד, ישנה גמישות לצאת מוקדם יותר לטובת הלימודים, לקחת חופשים לצורך למידה וביום המבחן עצמו הארגון אפילו נותן חופש על חשבונו, שזה לא מובן מאליו.
מה יש לך להגיד היום למי שמתלבט אם לחפש עבודה אחרת או ללמוד ולהתקדם בחברה בה הוא עובד?
לפני שהגעתי לאלטשולר שחם אני עבדתי בפניקס, שזה ארגון הביטוח הכי גדול בישראל. אין מה להשוות לאלטשולר שחם מבחינת היחס לעובד, תשומת הלב והיחס האישי שהעובד מקבל, ההסתכלות בגובה העיניים. בסופו של דבר כולם באים לפה לעבוד ביחד ואין פה היררכיה. אני ממליץ מניסיון להישאר, להתקדם ולהתפתח פה בחברה, בארגון שאכפת לו מהעובדים שלו ושם את העובד במרכז.
איך הניוד בין המחלקות השפיע על קידום הקריירה שלך?
אני חושב שכל ההחלטה שלי להגיע לעבוד באלטשולר שחם בעצם השפיעה על קידום הקריירה שלי, כבר מתחילת הדרך קיבלתי כאן בחברה ערך משמעותי וכלים להמשך הקריירה המקצועית שלי. אני עובד בתחום הפנסיוני משנת 2014. התחלתי בסוכנות ביטוח בצפון, לאחר מכן עברתי לפניקס והגעתי לכאן רק ב-2018. פה בארגון נעשתה הקפיצה המקצועית המשמעותית שלי, גם מבחינה אישית וגם מבחינה מקצועית. מבחינה אישית אני מצליח להביא את עצמי לידי ביטוי בצורה משמעותית, אני מרגיש שסומכים עלי, מאמינים בי, נותנים לי יותר תחומי אחריות ממה שקיבלתי במקומות אחרים. מבחינה מקצועית יש לי קשת של אנשים מקצוע להתייעץ איתם בארגון ולשאול אותם שאלות, יש פה אנשים מאוד מוכשרים שאני רק לומד מהם, והמקצועיות זה אח מהיתרונות הכי גדולים שאפשר להרוויח בעבודה באלטשולר שחם. הניוד עצמו היה בעצם רק הגושפנקה לזה שמאמינים בי. הממונים עלי נתנו לי את ברכת הדרך כשהתמודדתי לתפקיד, הם הכינו אותי לראיונות ולמבחנים בניוד, הם תמכו בי במעבר ולבסוף ההמלצות עלי באו מצידם. אני עובד היום מול ממשקים בכירים בחברה וזה יכול לעזור לי להתפתח ולקדם את עצמי מקצועית בהמשך הדרך לתפקידים בכירים יותר.
מה היתרון הכי גדול בלעבור למחלקה אחרת?
להביא את הניסיון ואת הידע שלך מהמחלקה הקודמת, לשפר תהליכים באמצעות הסתכלות על תהליכים שהיו טובים בתפקיד הקודם וללמוד תהליכים חדשים טובים בתפקיד החדש. היתרונות זה גם הקשרים שאני צברתי בתפקיד הקודם, אישיים ומקצועיים, שעוזרים לי לקדם היום דברים בתפקיד הנוכחי.
להתנייד למחלקה אחרת זה שינוי משמעותי – איך התמודדת איתו?
לדעתי לעשות את השינוי בין תפקיד לתפקיד זה הרבה יותר קל, כי אתה מכיר את הארגון ואת הDNA של החברה. ההשתלבות בצורה הזו קלה יותר מאשר להגיע מבחוץ. אני בתפקיד הראשון שלי כאן בעצם יצרתי קשרים עם ממשקים אחרים בארגון ונוצר מצב שאני גם מכיר חלק מהעובדים במחלקה הנוכחית שאני עובד בה, אז זה גם הקל על המעבר. בנוסף, צברתי קשרים עם ממשקים שונים גם באמצעות התוכניות השונות שקיימות בארגון - כמו ההתנדבויות שאני פעיל בהן, קורס חונכים שהשתתפתי בו ומפגשי חברה אחרים. כל אלו בעצם עזרו לי והקלו על המעבר לתפקיד החדש.